12 Ad Jansen

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Ad Jansen en ben getrouwd met mijn lieve vrouw Tineke. Wij wonen in Kortgene. Ons gezin bestaat uit drie kinderen en we zijn rijk gezegend met 5 kleinkinderen.
In mijn werkzame leven ben ik altijd ondernemer geweest. Ik was gespecialiseerd in bevestigingsmaterialen voor de bouw voor daken en wanden. Inmiddels ben ik gepensioneerd en geniet ik van mijn vrije tijd. Elke dag maak ik samen met mijn vrouw een rondje door het dorp. Ik spreek veel mensen en hoor wat er zoal speelt in het dorp. Zichtbaarheid is belangrijk.

Mijn mooiste plekje op ons eiland:

Noord-Beveland is een prachtig eiland. Vanaf 1990 kom ik hier al op vakantie. Wij hadden een plaatsje op de Roompot waar we onze zomers doorbrachten. Vanaf 2001 zijn wij verhuisd vanuit Goirle naar Kortgene. Daar hebben we tot op de dag van vandaag geen spijt van. Noord-Beveland heeft vele mooie plekjes. Het Banjaardstrand maar zeer zeker ook de Prinsendijk zijn mijn favoriet. In de zomermaanden maak ik vaak een rondje op mijn solex en dit karakteristieke dijkje heeft mijn hart wel veroverd.

Waarom ik mijzelf wil inzetten binnen onze gemeente:

Ik ben liberaal in hart en nieren. Het praten en meedoen is belangrijk in de samenleving. Ik wil graag dat wij een zelfstandig en leefbaar eiland blijven. Samenwerken met omliggende gemeenten is goed, maar samenvoegen is niet nodig. Dat zou voor onze gemeente een slechte zaak zijn.

Belangrijke onderwerpen die bij mij passen:

Vanuit mijn werkzame leven heb ik veel met bouw- en wonen. Betaalbare woningen voor een breed segment is voor mij erg belangrijk. Noord-Beveland moet leefbaar blijven en voldoende te bieden hebben voor jonge inwoners. Daarnaast is veiligheid en veilig wonen voor mij van belang. Ik wil als ‘oudere’ inwoner mijzelf veilig voelen in de omgeving waar ik woon. Ook een gezonde financiële gemeente is belangrijk. Daar zal ik mijzelf voor blijven inzetten.

Mijn levensmotto is:

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Dit eet ik het liefst:

Ik ben een Bourgondiër. En lust eigenlijk heel veel. Mijn favoriete gerecht is toch wel: Tjaptjoi.

Een bijzondere plek in mijn hart:

Zonder meer Kortgene. De plaats waar ik al meer dan 21 jaar met veel plezier woon. Het is een gevoel van thuis komen en thuis voelen.