2 Jasper Lokerse

Wie ben ik?

Mijn naam is Jasper Lokerse 46 lentes jong, getrouwd met Lian en drie zoons(tjes).

Zelf ben ik 35 jaar woonachtig geweest in Wissenkerke. De laatste 11 jaar woon ik met veel plezier in Kortgene. Toch voelt Wissenkerke altijd nog als thuiskomen.

Dit is mijn dagelijks leven:

In het dagelijks leven ben ik Packaging Manager bij Coroos, in de volksmond chef “potten en blikken”. Daarvoor heb ik 21 jaar in de haven van Vlissingen gewerkt.

Ik ben vrijwilliger voor verschillende organisaties. Belangrijk is voor mij goed onderwijs en daarom zet ik mijzelf in voor de basisschool in Kortgene, OBS
de Zuidvliet. Sinds enkele jaren ben ik ook actief voor de Oranjevereniging in Kortgene. Het is belangrijk dat het verenigingsleven blijf bruisen, dat zorgt voor een actief dorp wat zijn uitstraling naar buiten heeft. Tot slot help ik als vrijwilliger bij de Wandel vierdaagse in Kortgene. Bewegen is gezond en een dergelijk evenement draagt bij aan gezonde en vitale inwoners.

Mijn mooiste plekje op ons eiland:

Het mooiste plekje op Noord-Beveland is voor mij zonder meer de Zeedijk bij Wissenkerke. Ik kom er vaak om te wandelen en te vissen. Ik ga ook graag met m’n familie naar de Oesterpit en het strandje van Kortgene. 

Waarom ik mijzelf wil inzetten binnen onze gemeente:

Ik ben de politiek ingegaan om dingen die in mijn ogen goed zijn te behouden en minder goede dingen te verbeteren. Je kan wel verbeteringen zien, maar dan moet je ook de handschoen oppakken om iets in gang te zetten. Ook speelt mee dat het populisme en luchtfietserij opkomt en wil daar een doordacht en afgewogen geluid tegenover zetten. Het is makkelijk om te scoren voor publiek maar er moet wel een doordacht plan zijn.

Belangrijke onderwerpen die bij mij passen

Daarnaast wil ik me inzetten voor de Noord-Bevelandse bevolking als geheel. Maar misschien wat extra om bedrijvigheid aan te trekken zou niet misstaan op ons eiland. Zodat meer mensen hun boterham kunnen verdienen dicht bij huis, en daardoor worden we minder afhankelijk van de grootste inkomensbron namelijk recreatie.

Dit eet ik het liefst:

Lievelingseten : ik ben een alleseter, dus wat het is maakt niet uit, als het maar veel en vet is.

Mijn levensmotto is:

Levensmotto : luctor et Emergo. Worstel en kom boven.