Raadslid Stephan van Belzen (VVD Noord-Beveland) maakt zich zorgen over de komst van een groep jongeren uit Brabant naar de Vliethoeve.

Politiek Noord-Beveland maakt zich ernstige zorgen over de komst van een groep jongeren uit Brabant naar de Vliethoeve. De Oosterhoutse vestiging van Juzst (waar ook de Vliethoeve toe behoort) sluit vanwege drugshandel en -gebruik in en rond de inrichting. Minimaal acht van de 45 daar wonende jongeren komen nu naar Kortgene.

Stephan van Belzen heeft namens de VVD vragen gesteld over de komst van de jongeren. ,,In Oosterhout zitten 45 jongeren. Er is sprake van dat er sowieso acht naar Kortgene komen. Maar dat zouden er ook meer kunnen worden aangezien Juzst stelt dat er voor de overige tientallen nog gekeken wordt waar die ondergebracht gaan worden."

Van Belzen vreest voor excessen zoals die in het verleden hebben plaatsgevonden in en rond de Vliethoeve. Hij wil daarom weten of er maatregelen worden getroffen. Is de Vliethoeve wel ingericht voor deze acht extra jongeren? Komt er extra personeel bij? Gaat de politie extra surveilleren om overlast te voorkomen? En kan de Vliethoeve de veiligheid wel garanderen van de huidige bewoners als er zoveel nieuwe bijkomen? 

Burgemeester Marcel Delhez toonde zich eveneens onaangenaam verrast door het nieuws. ,,De raad van bestuur van Juzst kan zijn borst nat maken, want ik ben er boos over. We zijn verontwaardigd dat we niet zijn ingelicht over de komst van de jongeren. Het zijn geen jongeren die braaf zijn geweest, anders zaten ze er niet. Ze zitten er niet voor zweetvoeten.


Maar Delhez noemde ook de andere kant van het verhaal. ,,Zij moeten ook ergens de ruimte krijgen om te kunnen beteren. En de kamers zijn er in de Vliethoeve. Ze kunnen het daar dus invullen."  

De burgemeester gaf aan dat er een afspraak is gemaakt voor overleg. ,,Ja, over twee weken zitten wethouder Anja Slenter en ik, de raad van bestuur en de politie bij elkaar om verdere afspraken te maken."