Piet de Putter vertrekt met stille trom uit politiek Noord-Beveland

Piet de Putter uit Kortgene neemt donderdag na twintig jaar afscheid van de Noord-Bevelandse politiek. De Putter (1956) begon in 1998 als raadslid voor de VVD. De afgelopen drie raadsperiodes vervulde hij de functie van wethouder, waarbij hij onder meer de portefeuilles gemeentelijke financiën, recreatie en onderwijs onder zijn hoede nam.


De Putter was bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen nog wel kandidaat-wethouder voor de VVD, maar zijn partij maakt voor het eerst sinds het ontstaan van de gemeente Noord-Beveland in 1995 geen deel uit van de coalitie. Daardoor kwam stilletjes een einde aan de politieke carrière van De Putter. Geen afscheidsreceptie, geen applaus, geen interview. Precies zoals De Putter het wil. „Dat is niets voor mij”, licht hij telefonisch toe. „Ik ben meer van het credo ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.”

Naast zijn parttime wethouderschap werkt De Putter als politie-inspecteur. Van 2013 tot 2015 was hij actief in het provinciebestuur. Hij volgde Carla Schönknecht op, die gedeputeerde werd.